Hem
Biografi
Titta/Lyssna
Kontakt
Media
Början...
En julidag i början av 70-talet föddes ett gossebarn i Hoting, längst upp i nordvästra hörnet av Ångermanland. Musiken fanns med redan under de tidiga uppväxtåren, pappa Erik-Otto spelade dragspel och hemma hos farföräldrarna var det alltid mycket sång och glädje.

När jag var 5-år gammal lärde pappa mig att spela "Kärleksbrev i sanden" på en Magnus fläktorgel. Men det verkliga musikintresset vaknade när min far Erik-Otto lärde mig tre ackord (G,C och D7) på hans akustiska gitarr. Första elgitarren fick jag i julklapp 1980 när jag var 10-år gammal. Gitarren kom från Hobbex och kostade drygt 300kr (har den kvar, den står i källaren). 1980 var också året jag började spela gitarr i Kommunala Musikskolan i Hoting.

Första framträdandet
Min far hade en duo tillsammans med en av Hotings musikprofiler, Elsa Sjölander eller "Rock-Elsa" som hon kallades i folkmun. Tillsammans åkte de runt och spelade upp till dans på olika fester och andra sammankomster. En gång under 1981 fick jag följa med och spela några låtar tillsammans med dem på Solgården i Hoting. Efter det följde jag med på i princip alla framträdanden under de kommande fyra åren, det blev mängder med spelningar runt om i Ångermanland, Jämtland och Västerbotten.
Biografi
Solomusikresan började på allvar 2014, målsättningen var enkel, allt skulle vara live, inga förinspelade bakgrunder eller liknande. Gitarrspelet skulle vara intressant, annorlunda och ge intryck av ett band, nåväl ett litet band i alla fall. Repertoren skulle vara bred och kunna tilltala gammal som ung. Ljudet på spelningarna ska vara av den högsta kvalité man kan tänka sig.

Jag tror jag har kommit en bra bit på väg, men resan fortsätter. Sökandet efter bra låtar slutar aldrig!
Bild från Solgården i Hoting, tidigt 80-tal. Har min Gibson Sonex 180 Standard, som jag var oändligt stolt över. Elsa spelar på min Hobbex-gitarr som hon gillade skarpt.

Första bandet
Gösta Sundström som var musiklärare i Hoting i början av 80-talet såg till att några av eleverna fick chansen att spela ihop och vips var ett nytt band fött. Namnet fick bli det fantasieggande Space Buns (rymdbullarna) och vi gjorde ett antal framträdanden i lite olika konstellationer.

Hårdrock
Jag har alltid haft en bred musiksmak men under de tidiga tonåren var hårdrock det som upptog det mesta intresset. Bandet Wizzard bildades och håret växte sig långt på de fem grabbarna som skulle ta världen med storm. 1986 släpptes den första singeln "Ninya Warrior" som fick en del speltid i lokalradion, B-sidan "Suzie" var en låt jag skrivit ett par år tidigare. Övriga medlemmar var Matti Norlin (gitarr och sång), Mikael Rönnberg (keyboards), Eskil Rönnberg (bas) samt Michael Hallberg (trummor). I och med att Mikael Rönnberg valde att lämna bandet 1987 byttes namnet till Charity och ytterligare en singel släpptes.
Fr.v Matti Norlin (gitarr & sång), Michael Hallberg (trummor), Hans-Erik Jansson(gitarr) samt Eskil Rönnberg(bas)
Hit-Verkstan
Intresset för ljud och musikproduktion har följt mig genom uppväxten och vidare i livet. Jag har en högskoleutbildning i ljudteknik och med den i bagaget startade jag 1995 företaget Hit-Verkstan som främst sysslade med ljudinspelning. Företaget är fortfarande aktivt men bedrivs sedan 2005 i mindre skala.
Dansband
2004 såg jag en annons där bandet Lewis från Storuman sökte en ny gitarrist. Tillsammans med Roger Sundberg (bas, sång och kapellmästare), Mats Skoglund (trummor och sång) och May-Lis Ingulfsvann (sång), hann jag göra ett hundratal spelningar innan bandet lades ned sommaren 2006.
Ett halvår hann jag lägga gitarren på hyllan innan jag blev kontaktad av Jive från Sundsvall. Med Jive spelade jag på heltid under 2007 och turnerade över hela riket. Övriga medlemmar i Jive var Torbjörn Eriksson (bas, sång och kapellmästare), Leif Wallin (trummor och sång) samt Marcus Fernholm (klaviatur och sång).
Jive på Birka Paradise augusti 2007
Hårdrock igen...
2012 sattes bandet Coverage ihop för en spelning men resultatet föll så väl ut, att vi gjorde ett flertal spelningar innan vi lade instrumenten på hyllan. Här var det gamla, goda hårdrock och heavy metal-covers som gällde. Övriga medlemmar var den eminente sångaren Göran Nyström, Greger Rönnqvist (bas), Pecka Lindahl (gitarr) och Ellinor Korpinen (trummor).
Coverage på Dundermarknaden 2012
Äntligen hemma!
Det är faktiskt så det känns idag, jag har efter 30-års musicerande hittat var jag hör hemma.

Ensam på scen med en akustisk gitarr känner jag att jag kan vara kreativ och odla fram ett eget uttryck.

Jag kan blanda och ge som jag vill, gammalt och nytt, finstämt eller fulla spjäll allt efter arrangemang och sinnesstämning.


Hoppas vi ses på min musikaliska resa!
Hit-Verkstan sommaren 2005